4 Mayıs 2016 Çarşamba

Fırında Patlıcan Musakka



Malzemeler

🔸2 adet tophane patlıcanı
🔸200 gr kıyma
🔸1 adet büyük boy soğan
🔸3 adet orta boy domates
🔸2 adet sivri biber
🔸3 diş sarımsak
🔸4 yemek kaşığı salça
🔸1/4 demet maydanoz
🔸Karabiber (isteğe göre)
🔸Kırmızı pul biber (isteğe göre)
🔸Tuz (isteğe göre)
🔸1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
🔸2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kıymalı iç için)






Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı olarak soyuyor ve küp küp doğruyoruz. Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. 1 su bardağı sıvı yağımızı kızdırıyor ve suyunu süzdüğümüz patlıcanları içine atarak güzelce kızartıyoruz. Kızarmış patlıcanlarımızı fazla yağın süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz.

2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyuyoruz. Yağ kızdığında ince ince doğradığımız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Önce ince ince doğradığımız biberi, sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Onlar kavrulurken biz 2 adet domatesi küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ilave edip karıştırıyoruz. Domatesler suyunu bıraktıktan sonra minik minik doğradığımız sarımsakları ve 2 yemek kaşığı salçayı da ilave edip bir kaç dakika daha kavuruyoruz. En son karabiber, pul biber ve tuzunu atıp karıştırıp altını kapatıyoruz.

Fırın kabına patlıcanları eşit şekilde yayıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı da yine eşit miktarda yayıyoruz. Kalan 1 adet domatesimizi ince ince dilimleyip üzerine koyuyoruz. Kalan 2 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı ılık suya koyup iyice karıştırıyoruz salça tamamen suyla karışmalı. Son olarak salçalı suyu yemeğin üzerine eşit miktarda döküyoruz.

200 dereceye ayarladığımız fırına koyup 30 dakika pişiriyoruz.

Maydanozları ince ince doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serpiyoruz.

Afiyet olsun. (Biraz zahmetli bir yemek ama enfes oldu)



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder