4 Mayıs 2016 Çarşamba

Tel Şehriyeli Pilav



Malzemeler

🔸2 su bardağı pirinç
🔸1 kahve fincanı tel şehriye 
🔸2 yemek kaşığı tereyağ
🔸1 yemek kaşığı sıvı yağ
🔸3 su bardağı su
🔸1 yemek kaşığı tuz




Hazırlanışı

Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyor ve sonra suyunu süzüyoruz.

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup yağ kızdığı zaman tel şehriyeyi ilave ediyoruz. Rengi kahverengiye dönünce pirinçi ilave edip 5 dakika hepsini birlikte karıştırarak kavuruyoruz. Kaynattığımız 3 su bardağı suyu ve tuzunu ilave edip ocağın altını kısıyoruz. Pilav suyunu çekip üstü göz göz olduğunda altını kapatıyoruz. Kapağını kaldırıp kağıt havlu koyuyoruz. Kapağını tekrar kapatıp 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Havluyu alıp hafifçe karıştırıp 10 dk daha kapağı kapalı olarak bekletiyoruz. 

Pilavımız hazır afiyet olsun.



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder