6 Mayıs 2016 Cuma

Peynirli ve Beşamel Soslu Kabak Graten



Malzemeler

4 adet kabak
1/2 demet dereotu
200 gr beyaz peynir
1 tutam tuz

Beşamel sos

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 dolu yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1.5 su bardağı süt








Yapılışı

Kabaklarımızı rende yardımıyla yuvarlak ve ince olarak kesiyoruz. Dereotunu minik minik doğruyoruz. Beyaz peyniri rendeliyoruz. Büyükçe bir kaba kabakları, dereotunun büyük bir kısmını ve peynirin büyük bir kısmını koyup birazda tuz ekleyip tüm malzemelerin karışmasını sağlıyoruz. ( Dereotunun kalan kısmını servis sırasında süsleme yapmak için, peynirin kalan kısmını ise üstüne koymak için ayırıyoruz) Kabakları üst üstü koyup fırın kabımıza yerleştiriyor ve beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.

Öncelikle 2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritiyoruz. 2 dolu yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Tamamen pürüzsüz olmalı..İnce ince doğradığımız sarımsakları ilave ediyor ve karıştırmaya devam ediyoruz. Sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz..Kıvamı puding gibi olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz. İşin sırrı sarımsakta sosa müthiş bir aroma veriyor..Sonrasında kabak ve peynirle buluştuğunda ise harika bir lezzet ortaya çıkıyor.

Fırın kabındaki kabaklarımızın üzerine sosu güzelce yayıyoruz. En üste bir kenara ayırdığımız beyaz peyniri serpiyoruz.

180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. Üstü tamamen kızarmalı..

Yemeğimiz servis tabağına alıp kalan dereotuyla süslüyoruz..

Afiyet olsun..



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder