15 Mayıs 2016 Pazar

Böğürtlenli İrmik Tatlısı



Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağı veya margarin
100 -150 gr böğürtlen reçeli veya benim yaptığım gibi Dr. Otker' in hazır böğürtlen sosundan 2 paket kullanabilirsiniz. (Toplam 100 gr)




Hazırlanışı

Klasik irmik tatlısını cheesecake havası olan farklı bir tatlıya çevirdim. Umarım beğenirsiniz ben bayıldım. Çok hafif ve lezzetli olmuş. Elime sağlık 😆

Burçak bisküvileri bir buzdolabı poşetinin içine kırıp koyuyoruz. Poşetin ağzını elimizle kapatıp sert bir cisimle bisküvileri tamamen kırıyoruz. Kırdığımız bisküvileri karıştırma kabına alıp üzerine erittiğimiz margarini koyup elimizle yoğurarak hamur kıvamına getiriyoruz. Servis kabımızın tabanına düzgün ve eşit bir şekilde yayıyoruz. 

Süt, şeker, irmik ve vanilyayı bir tencere koyuyoruz ve tamamen koyulaşana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz. (Aksi halde dibi tutar)

Piştikten sonra servis kabımızdaki bisküvilerin üzerine düzgün ve eşit miktarda döküyoruz. Biraz soğuduktan en üste böğürtlenimizi koyup tamamen soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Birkaç saat kaldıktan ve tamamen soğuyup sertleştikten sonra servis yapabiliriz. 

Afiyet olsun 😀



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder