11 Nisan 2016 Pazartesi

Keçi Ayağı





Malzemeler

2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
4.5 su bardağı un

Hazırlanışı

İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır harika bir kahvaltılık..Üstelik yapımı çok pratik. Hazırlamış olduğum sarımsaklı salça ile enfes oldu.

Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Unu da ekleyip bu kez elimizle yoğuruyoruz ve hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz. Hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıyoruz ve çok hafif unlu tezgahımızda elimizle yuvarlayarak oklava şekli veriyoruz. 3 parmak ve genişliğinde parçalar kesiyoruz.Çok kalın bırakmanıza gerek yok çünkü kızarttırken müthiş kabarıyorlar.

Kestiğimiz parçaların uç kısımlarına bıçak yardımı ile kesikler atıp kızgın yağda iki tarafını da güzelce kızartıyoruz.

Afiyet olsun..

Tarif için "Nefis Yemek Yarifleri Mihriban Hanıma" teşekkürler.

Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder