11 Ocak 2015 Pazar

Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası

1/2 tavuk göğsü
1/2 bardak şehriye
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 kaşık tereyağı 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak

Öncelikle bol su ile tavuk göğsünü tencerede haşlıyoruz.Ardından haşlanan tavuk etini iyice didikliyoruz ve yeniden tencerenin içine koyuyoruz. Üzerine şehriyeleri ilave ediyoruz..Bu sırada çorbanın terbiyesi için bir kabın içinde un, yumurta sarısı ve yoğurdu koyup iyice çırpıyoruz. Çorbanın suyundan biraz içine koyup karışımın ılınmasını sağlıyoruz. (aksi halde yoğurt kesilebilir) Pişmek üzere olan çorbanın içine karıştıra karıştıra hazırlanan terbiyeyi ilave ediyoruz. Tuzunu katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Üzeri için tavaya önce tereyağını koyuyoruz..Ardından önce küçük küçük doğradığımız sarımsağı, üzerine nane ve kırmızı pul biberi kızdırıyoruz..Çorbanın üstüne ekleyip servis ediyoruz..

Afiyet Olsun  :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder