3 adet patlıcan
200 gram kıyma
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 tutam Maydonoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yemeklik doğradığıımız soğanı sıvı yağda kavuruyoruz, pembeleştikten sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma ve soğanı kavurmaya devam ediyoruz. Küp küp doğradığımız domatesleri, salçayı ve ince ince doğradığımız sarımsakları ilave ediyoruz. Birkaç dakika hepsini birlikte pişirdikten sonra iri küpler halinde çizgili soyarak kestiğimiz Patlıcanları ilave ediyoruz..Tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıp kapağını kapatıyoruz ..
15-20 dakika pişiriyor ve altını kapatıyoruz (Eğer suyu çok azalmışsa bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz, çok sulu olmamalı.)
Bir tutam maydonozu ince ince doğruyoruz ve yemeğe ilave ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Not: Normalde patlıcanların yağda kızartılıp sosun üzerine dökülmesi gerekiyor ancak bu şekilde çok yağlı ve kalorili oluyor. Benim yöntemimle çok az yağ kullanarak sağlıklı bir yemek yapabiliyorsunuz.
8 Ocak 2015 Perşembe
Tencerede Patlıcan Musakka
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder