8 Ocak 2015 Perşembe

Sütlü Mercimek Çorbası




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Tencereye mercimek, irice doğranmış patates, havuç ve soğanı koyuyoruz.Üzerine 3 parmak geçecek kadar suyumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz ( mercimekler tamamen sararıp açıldığında pişmiş demektir) .

Tencereyi kenara alıp blender ile tüm malzemeler tamamen ipeksi bir hal alana kadar eziyoruz.

İçine son olarak  tuz,  tereyağı ve sütü ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.

Toplamda yarım saatte hazırladığımız harika kıvamlı enfes çorbamız hazır.

Afiyet olsun..

Not : Normalde mercimek çorbasına kıvam vermesi için un kavrulup ilave edilir ancak bu çorbadaki patates aynı kıvamı veriyor. Ben koyu kıvamlı sevdiğim için su ilave etmedim ancak siz istediğiniz kıvam için dilerseniz su ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder