11 Ocak 2015 Pazar

Mamaya Usulü Tavuk (Mısır'dan bir Tarif)





2 adet tavuk göğsü
1 soğan 
1 çay çaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 su bardağı un veya mısır unu
1/2 fincan sıvı yağ

Tavuk göğüsleri önce güzelce yıkıyoruz. İnce şeritler halinde kesiyoruz ( kalınlıkları yarım santimi geçmemeli çünkü çok az yağda kızartacağız aksi halde pişmez) Bir tabağa soğanı rendeliyoruz, üzerine tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.En üste bir miktar yağ gezdiriyoruz.Karışımı iyice karıştırıyoruz.Kesmiş olduğumuz tavukları bu karışıma iyice bulayıp dolapta bir kaç saat bekletiyoruz. Tavukları dolaptan çıkartıp bir kaba koyduğumuz una buluyoruz. Teflon bir tavaya çok az yağ koyuyoruz ve tavukları tavaya diziyoruz. Her iki tarafı nar gibi olana kadar kızartıyoruz. 
Pilav veya sebze ile servis yapabiliriz..

Bu tarifi Mısır'da yaşadığım dönemde eski kayınvalidem den öğrenmiştim..Enfes bir lezzet..

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder