10 Ocak 2015 Cumartesi

Pırasalı Krep



KREP MALZEMESİ

2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ

1/2 pırasa
1 baş soğan
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ 
8 dilim kaşar peyniri

Pırasayı ince halkalar halinde doğruyoruz, büyükçe bir kaba yumurta, süt, un ve diğer malzemeleri koyarak iyice çırpıyoruz. Kıvamı koyuca ama akışkan olmalı.(gerekiyorsa biraz daha un ilave edebiliriz)

Orta boy bir teflon tavayı hafifçe yağlıyoruz ve iyice kızdığında hazırladığımız karışımdan bir küçük kepçe koyuyoruz. İnce tabaka halinde tavaya yayıyoruz. Her iki tarafını da eşit şekilde pişiriyoruz.Hazırladığım malzemeden 8 adet krep oldu..

Tavaya koyduğumuz yağa önce ince ince doğradığımız soğanı sonra pırasayı ekleyip pişiriyoruz, pişmesine yakın içine baharatlarımızı koyuyoruz. İç malzemeyi bir kaşık yardımızla kreplerin ortasına eşit miktarda koyup sarıyoruz.(Önce sağ sonra sol taraftan hafifçe kıvırıp sonra sarıyoruz) Tepsiye yerleştirip üzerine birer parça kesilmiş kaşar peyniri koyuyor ve fırına veriyoruz.Peynir eriyip kızardığında  çıkartıp servis yapıyoruz.

İsterseniz içine faklı malzemeler koyarak yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder