27 Kasım 2016 Pazar

Tereyağlı Tarçınlı Yeniyıl Kurabiyesi

Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında beklemiş Tereyağı veya Margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 yumurta
1 çay karışı toz tarçın
Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Yeni yıl için dostlarınıza hediye edebileceğiniz müthiş lezzetli bir kurabiye. Çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz.

Yeniyıl temalı kalıplarımızı hazırlıyoruz.

Un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabımıza koyup yoğuruyoruz. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamur yapışkan bir hamur unu ilave ettikçe toplanacak. Eline yapışmayan bir hamur olduğunda hazır demektir.

Fırın tepsimize yağlı kağıt koyuyoruz önce.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle düzgün bir şekilde yaklaşık 5 mm kalınlığında açıyoruz. Kalıbımızla şekillendirip tepsimize alıyoruz.

Yaklaşık 2 tepsi kurabiye çıkacak. Fazla gelirse eğer, kurabiye tepsisini derin dondurucuda birkaç saat tamamen donana kadar bekletin daha sonra çiğ donmuş kurabiyeleri buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda saklayın. İstediğiniz zaman yeniden tepsiye alıp çözdürüp pişirebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz serviste üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Mis kokulu ağızda dağılan mükemmel kurabiyeler.

Ben IKEA dan almış olduğum poşet ve kurdele ile hediyeler paketler hazırladım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder