4 Aralık 2016 Pazar

Ispanaklı Börek

Malzemeler

1/2 kg ıspanak
2 adet soğan
3 adet yufka
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Üstü için susam

Sosu için,

1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı

Bugün sizinle aile tarifimizi paylaşmak istiyorum. Bu tarif diğerlerinden farklı olarak tamamen çiğ malzemeden yapılıyor ve çok pratik.

Bu arada işin sırrı sosunda. Bu sosu tüm böreklerinizde kullanabilirsiniz. En sert yufkayı bile yumuşacık yapar. Rahmetli annemide böylece anmış olayım.

Resimlerde adım adım yapılışını görebilirsiniz.

3 adet yufkacıdan aldığımız taze yufkayı önce ikiye sonrada dörde kesiyoruz. 12 adet üçgen yufkamız olacak.

Ispanaklarımızı güzelce yıkıyoruz kök kısımlarını kesiyoruz. Yıkanmış ıspanakları salata kurutucusuyla kurutuyoruz. İnce ince doğrayıp karıştırma kabımıza alıyoruz. 2 adet soğanımızı ince ince doğrayıp ıspanaklara ilave ediyoruz. Sırasıyla 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz ve baharatlarını atıyoruz. Elimizde ezerek ıspanak ve diğer malzemelerin iyice karışmasını sağlıyoruz.

Üçgen yufkamızı alıyoruz. Kaşık yardımıyla ıspanaklı içimizden koyup sigara böreği gibi ama gevşek şekilde sarıyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp yağlamış olduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz.

Çukur bir kap alıp yoğurt, sıvı yağ ve yumurta sarısını koyup krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu bol bol böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Son olarak susam serpip 180 derecede önceden ısıttığımız fırında üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Harika göründüğünü ve koktuğunu biliyorum ancak biraz kendini çekmesini bekleyelim. Sıcak sıcak yemeyelim. En az yarım saat bekletelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder