25 Kasım 2016 Cuma

Sarımsaklı Ekmekçikler 2 Farklı Versiyon

Malzemeler

1. Ekmek için,

2 dilim köy ekmeği
4 dilim hindi füme (salam veya jambon da olabilir)
Tereyağı veya zeytinyağı isteğe göre
100 gr kaşar peyniri
1 tutam kurutulmuş sarımsak
1 tutam kekik

2. Ekmek için,

2 dilim köy ekmeği
100 gr ezine peyniri
1 yumurta
1 tutam kurutulmuş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam karabiber


Hazırlanışı

1. Ekmek için,

Fırınımızı ızgara pozisyonuna ayarlayıp ızgara telini de tam ortaya koyup ısınmaya bırakıyoruz.

Ekmekleri tereyağı ile yağlıyoruz. (Dilerseniz isteğe göre tereyağı yerine ekmeklerin üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz) Yağlamış olduğumuz ekmeklerin üzerine kurutulmuş sarımsak tozu ve kekik serpiyoruz. Hindi füme dilimlerimizi ince şeritler halinde kesiyoruz ve ekmeklerin üzerine yerleştiriyoruz.ı En son olarak rendelemiş olduğumuz kaşarı serpip fırına atıyoruz. Üzeri tamamen kızardığında hazır. Enfes kokular iştahınızı açacak.

2. Ekmek için,

Yukarıdaki gibi fırınımızı ısıtıyoruz.

Küçük bir kaba yumurtamızı kırıp içine kekik, sarımsak ve karabiber serpip iyice karıştırıyoruz. . Minik minik ufaladığımız peynirlerimizi ilave edip çatal yardımıyla iyice ezip yumurtayla katıştırıyoruz.

Yumurtalı peynir karışımını Ekmek dilimlerimizi tamamen kapatacak şekilde üzerlerine sürüyoruz. Fırına atıp üzeri tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder