20 Ekim 2016 Perşembe

Mantarlı ve Krema Soslu Makarna



Malzemeler

250 gr mantar
1 Adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 paket makarna
1 paket krema
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber




Hazırlanışı

Bu sosu makarnada kullanabileceğiniz gibi bonfile pişirdiğinizde üzerine koyabilirsiniz çok yakışır enfes bir sos.

Tavamıza 3 yemek kaşığı zeytinyağımızı koyup yağ kızdığında yarım ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ilave ediyoruz. Orta ateşte soğanlar karamelize olana kadar 5 dk civarı pişiriyoruz. Hafif karamelize olması önemli çünkü sosa müthiş bir lezzet veriyor. Bu arada tenceremizde kaynamış olan sıcak suyumuzun içine 1 tutam tuz ve 1 kaşık zeytinyağı koyup makarnalarımızı pişmeye bırakıyoruz. Ben yaklaşık 12 dk pişirdim italyan usulü seviyorum. (Zeytinyağı makarnanın yapışmasını engeller)

Soğanlar hazır olduğunda ince ince dilimlemiş olduğumuz mantarları ilave ediyoruz (Ben yelpaze mantar kullandım). Mantarlar suyunu çekip hafifçe kızardığında yaklaşık 10 dk sonra minik minik doğradığımız sarımsakları ilave edip şöyle bir çeviriyoruz, çok yanmasınlar. İsteğimize göre tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Son olarak kremamızı ekleyip karıştırıyoruz. Krema ve malzemeler bütünleşene kadar yaklaşık 5 dk daha pişirip altını kapatıyoruz.

Makarnamızı süzüp sosumuzu içine ilave edip karıştırıyoruz veya makarnanın üstüne koyuyoruz. Ben makarna hala sıcakken sosla karıştırıyorum böylece sos ve makarna bütünleşiyor.

Gerçekten enfes oldu 2 tabak yedim dayanamayıp 😆



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder