16 Ekim 2016 Pazar

Sarımsak ve Domates Soslu Fırında Palamut





Malzemeler

1 adet Palamut (2 adet fileto)
4 adet sarımsak
3 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam kırmızı biber
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
1/2 limon (İsteğe göre arttırılabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı




Hazırlanışı

Palamut filetolarımızı iyice yıkayıp derisine çapraz hafif çizikler arıyoruz. Ayrı bir kapta küp küp doğradığımız domatesleri, baharatlar ve tuzu, limonun suyunu, zeytinyağımızı ve ince ince doğradığımız sarımsaklarımızı güzelce karıştırıyoruz. Fırın kabımıza boşaltıyoruz. Üstüne filetolarımızı koyup limon dilimi ve biberle süslüyoruz. (derili kısmı yukarı baksın böylece sos balığın içine işler) Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında balığın büyüklüğüne göre 45 dakika kadar pişirip servis yapıyoruz. Servis sırasında suyundan koymayı unutmayın çok lezzetli.

Ben çok balık sevmem ama çok hafif ve lezzetliydi. İştahla yedim. Pişirme sırasında evde hiç balık kokusu yoktu buda çok iyi bişey. Yanında pilavla servis edilebilir.

Afiyet olsun 🐟



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder