10 Mart 2017 Cuma

Ekmek Hamurundan Sarımsaklı Ekmekçikler

Malzemeler

2 adet ekmek hamuru (fırından)
100 gr dilimlenmiş sucuk
100 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam kekik
1 tutam pul biber


Hazırlanışı

Öncelikle ekmek hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüp un yardımıyla yuvarlıyoruz. Hamurumuz dinlenirken 2 diş sarımsağı ince ince doğrayarak 1 tutam tuzla iyice eziyoruz. Üzerine zeytinyağı, pulbiber ve kekik döküp karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Sucukları ve kaşar peynirini dilimliyoruz.

Hamuruzun ilk parçasına un yardımıyla silindir şekli verip buruyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. İkinci parçadan küçük küçük yuvarlaklar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Tepsi mayası için 30 dk kadar ılık bir ortamda bekletiyoruz.

Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlayıp fırının alt kısmınsa ısıya dayanıklı küçük bir kaba su koyuyoruz. Bu su hamurun dışını çıtır çıtır yapıp içini yumuşak olmasını sağlayacak.

Hamur tepsimizi fırına atıp üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Tepsiyi dışarı alıp silindir ekmeğimizi dilimliyoruz ve aralarına kaşar peyniri ve sucuk koyuyoruz. Diğer küçük ekmekçiklerin iste orta kısımlarına çapraz kesik atıp içlerine kaşar peyniri veya sucuk yerleştiriyoruz. Son olarak her taraflarına bolca zeytinyağlı sarımsaklı sosumuzdan sürüp yaklaşık 5 dk daha sucuklar pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Yemeklerin yanına veya kahvaltıda bir iştah açıcı. Enfes kokusuda harika.

NOT: Ben hamurumu 1 hafta önceden alıp derin dondurucuya koymuştum...Sabah çıkarttım ve oda sıcaklığında çözülmesini sağladım...Aklınızda olsun tıpkı taze hamur gibi oluyor hiç farketmiyor...

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder