27 Aralık 2016 Salı

Kolay İçli Köfte (Çöç)

Malzemeler

250 gr kıyma
1. 5 su bardağı köftelik bulgur
1 büyük patates (kaynamış)
1 büyük soğan
1 demet yeşil soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz

Süsleme için,

Sarımsaklı yoğurt
Salça
1 tutam pul biber
1 tutam nane


Hazırlanışı

Nasıl kolay içli köfte yapanilirim diye araştırırken internette Adana yöresine ait Çöç adlı bir yemeğe rastladım ve çok hoşuma gitti. Kendime göre yorumlayarak sizlerle paylaşmak istedim. Çok kolay ve hızlı yapılabiliyor.

Ben diyeyim içli köfte siz diyin bulgur köftesi. Ne derseniz diyin enfes bir köfte ve çok sağlıklı. Çünkü fırında pişiyor kızarmıyor. Yağ ve salçalı sosu eklemezseniz lezzetli bir diet yemeği olabilir.

Bulgurumuzu kabımıza alıp 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup üstünü kapatıyoruz. Yaklaşık 20 dakika bekleyip şişecek

Bu arada patetes ve soğanımızı rendeliyoruz. Taze soğanımızı ince ince doğrayacağız.

Hazır olan bulgurumuzun içine kıyma, papates, soğan, salça, yeşil soğan, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yaklaşık 10 dk iyice yoğuruyoruz.

Hazırlanan karışımdan elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzla bastırarar iyice kıvam almasını sağlıyor ve yuvarlak yapıp üstüne bastırıp yağlanmış tepsimize diziyoruz. Karışımdan küçük tepsiyle yaklaşık 2 tepsi çıkıyor.

Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırına atıp yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.

Pişen köfteleri servis tabağına alıp isteğe göre sarımsaklı yoğur ve yağlı salça sosuyla süslüyoruz. Son olarakta nane ve pulbiber serperek servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder