7 Nisan 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Yemeği



Malzemeler

4 adet orta boy kabak
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam şeker 
1/4 demet dereotu




Hazırlanışı

Zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız kabakları ekliyoruz. 5 dakika kapağını kapatıp karıştırmadan bekliyoruz. Bu arada domatesleri küp küp doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. Sarımsak, tuz ve şeker eklenerek kapağını kapatıyoruz. 

ASLA KARIŞTIRMIYORUZ KABAKLAR PARÇALANIYOR. 

Suyunu saldıktan sonra pirinci ilave ediyoruz. Pirinçler suyu çekip yumuşayıncaya kadar KENDİ SUYUYLA pişirmeye devam ediyoruz. Altını kapatıp servis tabağına alıyoruz. Dereotunu ince ince kıyarak yemeği süslüyoruz. 

Afiyet olsun



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder