Malzemeler
4 adet orta boy kabak
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam şeker
1/4 demet dereotu
Hazırlanışı
Zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız kabakları ekliyoruz. 5 dakika kapağını kapatıp karıştırmadan bekliyoruz. Bu arada domatesleri küp küp doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. Sarımsak, tuz ve şeker eklenerek kapağını kapatıyoruz.
ASLA KARIŞTIRMIYORUZ KABAKLAR PARÇALANIYOR.
Suyunu saldıktan sonra pirinci ilave ediyoruz. Pirinçler suyu çekip yumuşayıncaya kadar KENDİ SUYUYLA pişirmeye devam ediyoruz. Altını kapatıp servis tabağına alıyoruz. Dereotunu ince ince kıyarak yemeği süslüyoruz.
Afiyet olsun
Posted via Blogaway
7 Nisan 2016 Perşembe
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder