Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
125 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Karnabahahar istenilen büyüklükte parçalara ayrılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir yerde kıyma, soğan ve salça ile kavrulur. Haşlanan karnabaharlar süzülerek borcam kaba alınır. Kavrulan kıyma sosu üzerine dökülür.
Beşamel sos için bütün malzemeler tencereye alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
Tepsideki karnabaharlı kıymalı karışımın üzerine dökülür. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilip 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)
14 Şubat 2015 Cumartesi
Fırında Kıymalı Karnabahar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder