3 Şubat 2015 Salı

Filiz'in Ispanaklı Böreği



Lodos etkisiyle elektrikler 36 saat boyunca kesilince kız kardeşime gittim.. Misafirleri geleceği için çok güzel şeyler yaptı ve bende onun tariflerini paylaşmak istedim...

3 yufka
1/2 kg Ispanak
1 adet pırasa
1 adet soğan
1 adet yumurta sarısı
100 gr beyaz peynir
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz 

Yıkadığımız ıspanakları küçük küçük doğruyoruz, pırasa ve soğanı da  minik minik doğrayarak ıspanağa ilave ediyoruz. Ardından elimizle ovup malzemelerin birbirine karışmasını sağlıyoruz. En son olarak peynir, tuz, karabiber ve pul biberi ilave ediyoruz..(Malzemeyi çiğ olarak kullanacağız)

Yarım çay bardağı ve sıvı yağı blender da iyice karıştırıyoruz. Yufkayı açıyoruz ve üzerine bu karışımdan sürüyoruz. Yufkayı yarım ay şeklinde katlıyoruz ve yine karışımdan sürüyoruz. 6 adet üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Geniş kısımlarına ıspanaktan biraz koyuyoruz ve sigara böreği gibi sarıyoruz. Aynı şeyi üçgen parçaların tümüne uyguluyoruz ve diğer yufkalara da aynı şeyleri uyguluyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısından sürüp 180 derece fırında üstleri tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI:  Zamanınız varsa 1 gün önceden hazırlayın ve buzdolabınızın derin dondurucu kısmına koyup ertesi gün çözülmesini beklemeden pişirin..Bu böreklerin daha çıtır çıtır olmasını sağlıyor.


Afiyet Olsun  :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder