12 Eylül 2016 Pazartesi

Soya ve Sarımsak Soslu Dana Eti



Malzemeler

500 gr iri kesilmiş dana eti
1 büyük baş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı TUZSUZ soya sosu
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz






Hazırlanışı

Hazır kurban bayramındayken Mısır'daki eski kayınvalidemin yaptığı bu müthiş lezzetli yemeği sizlerle paylaşmak istedim. Harika koyu kıvamlı bir sosu olan ve çok lezzetli bu yemeğe sizinde bayılacağınızı düşünüyorum.

Dana etini iri küp parçalar halinde doğrayalım. Tüm baş sarımsağı soyalım ve bütün halinde bırakalım. Tereyağını tencereye koyup iyice kızdıralım. Önce sarımsakları atıp şöyle bir çevirelim. Etleri ilave edip kendi suyunu çekene kadar 5-10 dakika kadar harlı ateşte çevirelim. Daha sonra hemen üstünü geçecek kadar su koyup et tamamen yumuşayana kadar 1-1. 5 saat pişiriyoruz. Azalırsa az su ilave edebiliriz çünkü piştiğinde su azalacak ve dibinde 2-3 parmak su kalması gerekiyor. Piştiğinde etleri tencereden çıkartıyoruz. Sarımsaklar ve etin suyu kalıyor. Tencereyi kısık ateşe koyuyoruz ve içine soya sosunu ve tuzu ilave ediyoruz. Bir el blender yardımıyla sarımsak, et suyu ve soya sosunu tamamen pürüzsüz hale gelene kadar eziyoruz. Sosumuz koyu ve kıvamlı olmalı bu yüzden 1 kaşık unu 3 kaşık su ile tamamen pürüzsüz hale getirip sosa ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Sosun kıvamı yoğunlaşacak. Daha sonra etleri yeniden tencereye ilave ediyoruz. 5 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam ediyoruz. Yemeğimiz hazır.

Not: Soya sosunuz tuzlu ise tuz ilave etmiyoruz ve yarım ölçü soya sosu koyuyoruz !! Çünkü fazla tuzlu oluyor..

Yanında pilavla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder