2 Eylül 2016 Cuma

Mini Cantık



Malzemeler

Hamuru için,

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı

Kıymalı harç için,

200 gr kıyma
2 adet domates
3 adet biber
1 küçük boy soğan
1 tutam tuz
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı salça






Hazırlanışı

Kabımıza ılık sütü, suyu, şekeri ve mayayı ekleyelim. Elimizle karıştıralım. Sıvı yağı ve azar azar unu ekleyelim. Son olarak tuzunu ekleyelim. Ele yapışmayan güzel ve yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Bu yüzden unu azar azar ilave edelim. Hamurumuzun üstünü kapatıp ılık bir yerde 45 dk kadar (hamur iki katı kabaracak) mayalanması için bekletiyoruz.

Hamurumuz mayalanırken bir kıymalı harcımızı hazırlıyoruz. Kıymanın üzerine soğanımızı rendeliyoruz. Baharatlarını ilave ediyoruz. 1 domates ve 2 biberi ince ince doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz. En son salçamızıda ilave edip hafifçe malzemeri karıştırıyoruz.

Kabarmış olan hamurumuzda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Elimizde güzelce yuvarlayıp bir bardağın alt kısmını unlayıp hamura bastırıyoruz. Elinizdede yapabilirsiniz ama bu daha pratik. Hamuru tepsiye alıyoruz. (aralarında boşluk bırakalım çünkü hamur kabarıyor) Sırasıyla tüm hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz. Hamurlarımız hazırlandığında ortasındaki boşluklara kıymalı içten dollu dolu 1 er yemek kaşığı koyuyoruz. Elimizde hafifçe bastırıyoruz. Kesme tahtamızda kalan domatesimizi önce 2 ye sonra 4 e bölüp minik ve ince ince kesiyoruz. Minik minik üçgenlerimiz oluyor. Biberide önce 2 ye sonra 4 e bölüyoruz. Kalan parçalarıda ince şeritler halinde kesiyoruz. Minik pidelerimizin üstünü 1 domates biber şeklinde süslüyoruz. Yumurta sarımızı fırça yardımıyla hamurun kenarlarına sürüyoruz.

Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Fırın ısınırlen hamurumuz tepside mayalanmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 dakika. Fırın tamamen ısındığında tepsimizi koyup üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Tepsiyi çıkarttığımızda isteğe göre kenar kısımlarına margarin veya tereyağı sürebilirsiniz.

Afiyet olsun



Posted via Blogaway


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder